субота, 4 лютого 2012 р.

Ускладнення після имплантации.

Ускладнення після стоматологической имплантации зубов. Набряк в ділянці процедуры имплантация зубов. Післяопераційний кровотеча і гематоми.


Набряк в ділянці процедуры имплантация зубов.


Виразність набряку після операції дентальної процедуры имплантация зубов залежить від тривалості хірургічного втручання і ступеня нанесеної тканинам травми. Чим менше часу тканини були відкриті і стикалися із зовнішнім середовищем, тим менше число ускладнень очікується в післяопераційному періоді.


Ускладнення після імплантації.

Набряк м'яких тканин виникає через сильний утягіванія мукоперіостального клаптя при мобілізації периоста. У разі розходження швів повторне їх накладення недоцільно; рана загоїться вторинним натягом з утворенням грануляційної тканини і подальшої епітелізації. Некроз країв рани також може розвинутися у зв'язку із зайвою натягом покривних тканин. Через вираженої тенденції крайового некрозу до інфікування тканини необхідно обробляти 3% розчином перекису водню і використовувати місцеві аплікації адгезивних паст, гелів або плівок, що містять протимікробні засоби. При відсутності інфікування набряк поступово зникне на 4-5 добу.


Післяопераційний кровотеча і гематоми.


Кровотеча, що виникла в ранній післяопераційний період, може бути зупинено шляхом накладення пов'язки, що давить. В іншому випадку потрібно ревізія рани з гемостазом відповідно до загальноприйнятих принципів. Дана маніпуляція проводиться під місцевим знеболенням. При великому об'ємі хірургічного втручання існує реальна загроза появи гематоми, небезпека інфікування якій велика. Свіжа кров, що скупчилася між поверхнею кістки і слизисто-надкостнічний клаптем, повинна бути аспірувати. Щоб не допустити повторного закінчення крові в порожнину гематоми, на це місце слід накласти пов'язку, що давить поверх м'яких тканин.

Надійним засобом профілактики гематоми є аплікація холоду на область оперативного втручання. При зміні кольору шкірних покривів і слизової оболонки рота, характерному для утворення гематоми, рекомендується зовнішнє використання мазей, що містять гепарин. Призначення ферментних препаратів швидко приведе до розсмоктування гематоми в м'яких тканинах.

Немає коментарів:

Дописати коментар